Aubergine invriezen
Een aubergine invriezen helpt deze groentesoort vers te houden. Doordat de aubergine relatief kwetsbaar is, kun je deze minder goed in de koelkast bewaren. Dit recept vertelt je hoe het invriezen van de aubergines in z'n werk gaat.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 50 kcal
- 1 aubergine
- Snufje zout
- 2-3 diepvriesbakjes of -zakjes
Snijd de aubergine aan, zodat je stukjes/blokjes krijgt.
Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
Laat de aubergine stukjes gedurende 2 minuten koken, bij voorkeur zonder deksel.
Haal de aubergine stukjes uit het kokende water en spoel deze af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
Verdeel de aubergine stukjes in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvriesbakjes.
Plaats de porties aubergine stukjes in de vriezer.
Trefwoord aubergine invriezen