Ga terug

Boerenkool invriezen

Een boerenkool invriezen helpt je te voorkomen, dat de groente in een keer opgegeten moet worden. Je hoeft niet bang te zijn dat de smaak van of vitamines in een boerenkool verloren gaan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 102 kcal

Ingredients
  

  • 1 boerenkool
  • Snufje zout
  • 2-3 diepvriesbakjes of -zakjes

Instructions
 

  • Snijd de boerenkool aan, fijn of grof gesneden, naar wens.
  • Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
  • Laat de gesneden boerenkool gedurende 2 minuten koken, zonder deksel.
  • Haal de gesneden boerenkool uit het kokende water. Spoel de gesneden boerenkool af met koud water. Laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
  • Verdeel de gesneden boerenkool in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvrieszakjes.
  • Plaats de porties gesneden boerenkool in de vriezer.
Trefwoord boerenkool invriezen