Venkel invriezen
Venkel invriezen hoeft niet lastig te zijn, wanneer je de juiste aanpak volgt. Onderstaand recept vertelt je stapsgewijs hoe het invriezen van een venkelknol werkt. Je kunt het tot een jaar na het invriezen hiervan gebruiken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 4 minuten min
Totale tijd 9 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 80 kcal
- 1 venkelknol
- Snufje zout
- 2-3 diepvriesbakjes of -zakjes
Snijd de venkel in kleine stroken, zonder het kruid ernstig te beschadigen.
Breng een kookpan met water aan de kook. Voeg een klein beetje zout aan het kokende water toe.
Laat de venkel gedurende 3 minuten koken (zonder deksel).
Haal de venkel uit het kokende water. Spoel de venkel af met koud water en laat deze gedurende enkele minuten uitlekken.
Verdeel de venkel in geschikte porties. Kies bij voorkeur voor diepvries zakjes.
Plaats de porties venkel in de vriezer.
Trefwoord venkel invriezen